Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty
Dotyczy postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego na zadanie: „Przygotowanie i dostawę posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie”.
Działając na podstawie art. 92 ust. 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych informuję, iż w prowadzonym postępowaniu wybrano do realizacji zamówienia najkorzystniejszą ofertę nr 1 złożoną przez
Wykonawcę:
CASABLANCA CATERING SP. Z.O.O
UL. LEGIONOWA 10 LOK.209
15-099 BIAŁYSTOK
Obiad
Kryterium cena „wsad do kotła” 30 pkt
Kryterium cena „koszty” 19,2 pkt
Kryterium urozmaicenie 40 pkt
Razem 89,2– cena netto 3,79
– cena brutto 4,09 zł
Podwieczorek
Kryterium cena „wsad do kotła” 20,1 pkt
Kryterium cena „koszty” 30 pkt
Kryterium urozmaicenie 40 pkt
Razem 90,1– cena netto 1,64 zł
– cena brutto 1,77 zł
Łącznie 179,3 pkt
Inne oferty:
PRUSZYNKA GASTRONOMIA PIOTR PRUSZYŃSKI
15-793 BIAŁYSTOK, UL. JARZĘBINOWA 2A LOK.1
Obiad
Kryterium cena „wsad do kotła” 23,7 pkt
Kryterium cena „koszty” 30 pkt
Kryterium urozmaicenie 26,4 pkt
Razem 80,1 – cena netto 3,68 zł,
– cena brutto 3,97 zł
Podwieczorek
Kryterium cena „wsad do kotła” 30 pkt
Kryterium cena „koszty” 16,8 pkt
Kryterium urozmaicenie 21,2 pkt
Razem 68 – cena netto 1,25 zł
– cena brutto 1,35 zł
Łącznie 148,1 pkt
INFORMACJA O WYKLUCZENIU WYKONAWCY
W prowadzonym postępowaniu przetargowym na podst. Art. 24 ust.2.1 wykluczono WYKONAWCĘ
ZAKŁAD USŁUG CATERINGOWYCH „RODZINNY”
KRYSTIAN TOPÓR
ul. Proletariacka 11
15-449 Białystok
Zamawiający w punkcie XII.2.3 wymagał złożenia dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
W ofercie ZAKŁADU USŁUG CATERINGOWYCH „RODZINNY” brakuje polisy OC w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Nie wezwano do uzupełnienia tego dokumentu gdyż oferta podlega odrzuceniu.
Podstawą prawną odrzucenia oferty jest art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, który stanowi: „Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt 3”.
Zgodnie z dyspozycją Rozdziału XVII pkt 1 SIWZ Zamawiający wymagał dołączenia do „oferty jadłospis na 30 dni / z tego 5 dni żywieniowych powinny zawierać jadłospis sezonowy wiosenny, 5 dni jadłospis sezonowy jesienny/, który będzie realizowany cyklicznie. Powinien on zawierać opis oraz skład proponowanych dań obiadowych, gramaturę oddzielnie dla porcji obiadowej, oddzielnie dla podwieczorka.
Należy dołączyć szczegółowy kosztorys każdego oferowanego posiłku. Z wyodrębnieniem kosztu tzw. „wsadu do kotła”, czyli składników wykorzystanych do jego przygotowania oraz inne koszty i z uwzględnieniem wagi porcji lub objętości porcji oraz wynikającej z jadłospisu kalkulacji ceny 1 zestawu obiadowego i osobno 1 zestawu podwieczorkowego.
Każdy zestaw dzienny zaproponowany przez Wykonawcę powinien składać się z zestawu obiadowego oraz zestawu podwieczorkowego.
Wykonawca złożył ofertę niekompletną. Brakuje 30 jadłospisów obiadowych i 30 jadłospisów podwieczorkowych oraz kosztorysów w/w posiłków, co spowodowało odrzucenie oferty jako nie odpowiadającej treści SIWZ.
Zgodnie z art.94 ust. 1 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych umowa może być zawarta w terminie nie krótszym niż 10 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty.
Dyrektor Szkoły
mgr Anna Ewa Fidurska
Rozdzielnik:
- Wykonawcy, którzy złożyli oferty,
- Zawiadomienie podlega wywieszeniu na tablicy ogłoszeń Zamawiającego,
- Zawiadomienie podlega zamieszczeniu na stronie internetowej Zamawiającego.